Wie zijn wij?

foto1

Arthouse Limburg is sinds 2012 een kunstgalerie. We zijn gespecialiseerd in metaalvormgeving en in de galerie kunt u werken bewonderen van diverse kunstsmeden uit verschillende landen.

Daarnaast is er met regelmaat bij Arthouse Limburg een nieuwe expositie te zien van zeer gewaardeerde kunstenaars.

Ramon Ranschaert heeft hier ook zijn smederij en is na de nodige werkervaring opgedaan te hebben bij diversen kunstsmeden (o.a. Huub Sensen) sinds 1999 als zelfstandig smid werkzaam, begonnen in een klooster in Heerlen en sinds 2012 in Brunssum bij Arthouse Limburg.

In 2001 is Ramon naast diverse andere smeedopleidingen een studie gaan volgen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Deze opleiding heeft hij vier jaar later met succes afgerond.

Na en tijdens zijn studie aan de Academie heeft hij diverse cursussen gevolgd aan de Mies von der Rohe Schule in Aken.

We zijn dus een bedrijf gespecialiseerd in metaalbewerking en maken kunstwerken uit diverse metalen.  De mogelijkheden zijn onbegrensd vooral gericht op kunst en restauratie. Een voorwaarde is echter wel dat er origineel materiaal in de restauratie wordt verwerkt. Mocht er door een klant worden besloten dat een stuk wordt opgeslagen en het origineel wordt vervangen door een replica, dan heeft dat vergaande gevolgen voor de procedures.